Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Vrei mai multe detalii?
Luni - Vineri: 09:00 - 20:00
Psihoterapia este acea ramură a psihologiei care se ocupă cu restabilirea stării de bine, prin ameliorarea simptomelor tulburărilor emoționale. Există diferite orientări psihoterapeutice, fiecare dintre acestea urmând o altfel de strategie (psihoterapie cognitiv-comportamentală, psihoterapie experiențială, psihoterapie analitică, etc). Formarea mea este în psihoterapie cognitiv-comportamentală.
Ideea de bază a psihoterapiei cognitiv-comportamentale este că nu experiențele prin care trecem ne fac să ne simțim anxioși, triști, furioși, ci modul în care le percepem și interpretăm. Mintea umană nu este perfectă, capacitățile noastre de a interpreta o situație sunt influențate de experiențele de viață și impactul pe care l-au avut asupra noastră. Din acest motiv doi oameni diferiți vor reacționa total diferit în fața aceluiași eveniment. Fiecare dintre cei doi a avut un context diferit de viață, o copilărie diferită, relații diferite cu părinții și apropiații, experiențe diferite la școală și la locul de muncă. Fiecare experiență prin care trecem crează un set specific de “lentile” prin care interpretăm lumea din jurul nostru. Scopul psihoterapiei cognitiv-comportamentale este să corecteze aceste lentile, să învățăm să formulăm gândurile și interpetările într-un mod realist și rațional, astfel încât situațiile din viața noastră să fie gestionate într-un mod sănătos.
Anxietate / fobii
Tulburări alimentare
Depresie
Obsesii / compulsii
Burnout
Tulburări ale somnului
Stimă de sine scăzută
Gestionarea furiei
Cheia unui proces psihoterapeutic de succes este o relație terapeutică solidă. Alegerea psihologului potrivit nevoilor tale aduce numeroase beneficii:
Vei putea identifica și înțelege cauzele problemei
Vei primi suport emoțional într-un cadru confidențial
Vei putea să aplici în viața reală metodele de gestionare a simptomelor învățate în cabinet
Vei reconstrui încrederea de sine